Čitaj mi!

Uloge malih zastava koje plaču

Ton? Ide! Kamera? Ide! Iiii... Akcija! Sledi nova epizoda "NTC kviza" i novo razmrdavanje moždanih vijuga! Zadaci će se rešavati kao u detektivskom filmu, biće napeto kao u trileru, a zabave i smeha biće kao u komediji. U ulozi specijalnog gosta - mladi glumac Luka Grbić! Premijera je u subotu, 8. oktobra u 12:09č na Prvom programu Televizije Srbije.

U svakoj dobroj drami zaplet se desi odmah na početku. Ako se Miljan pita, u dobrom kvizu zvrčka se desi odmah na početku. Šta je smislio ovog puta?

Timovi su lepo odlučili da se zovu moćno, ubedljivo, pobednički. Jedni su smislili da budu "Šampioni", a drugi "Mozak". Jedni su sebe videli kao pobednike, a drugi kao izrazito misleći tim, koji će zbog toga pobediti. Ali, ali, ali... Jedno "ali" uvek sreću kvari. Miljan je odlučio da od Šampiona uzme jedno slovo I i da ga da drugom timu. Tako su prvi postali tim "Šamponi", a drugi - "Mozaik". Očekivalo bi se da se timovi ljute, ali ne, ovi naši timovi su veseli i vole da se igraju, pa su se zbog toga jednostavno - nasmejali.

I kreće napeti dvoboj: umesto mačeva, ukrštaju se moždane vijuge, suočavaju veštine brzog mišljenja, asocijacije ispaljuju umesto strela i radost iskri kad god se osvoji poen: da li kroz Pričljive rode, Paralelne asocijacije, NTC rebuse ili neku drugu igru - nevažno je. Bitno je da je osmeh na licima naših takmičara!

I za kraj dolazi mladi glumac, Luka Grbić, koji zadaje zadatak timovima. Ali pre toga mora da odgovori na pitanja, ipak je ovo kviz. Međutim, kako je Luka i sam pohađao NTC-radionice, njemu to ne pada teško, mada mu dobrodođe pomoć takmičara. Dobija pitanje: jedno povrće se krije u njegovom imenu. A od njega se plače? Naravno, u pitanju je luk. Ali, Luka odmah uzvraća pitanjem: zašto bi on, ne primer, dobijao uloge malih zastava? Miljan ne odgovara, ali tu su takmičari da mu pomognu - u pitanju je šala, a razlog je što se u njegovom prezimenu Grbić krije reč GRB, a grbovi se nalaze na mnogim zastavama sveta.

I tako, kadar po kadar, poen po poen, dolazimo do pobednika šeste epizode. A da li je to tim "Šamponi" ili tim "Mozak" saznaćete ako budete uz svoje televizore, u subotu, 8. oktobra u 12:09č na Prvom programu Televizije Srbije. Epizodu možete pogledati i u repriznom terminu, u nedelju 9. oktobra u 8:30 na Drugom programu, a epizode se nalaze i na našem youtube-kanalu i platformi rtsplaneta.rs.

Urednica i scenaristkinja kviza je Jelena Popadić Sumić, autor kviza dr Ranko Rajović, autor pitanja Vuk Rajović, kome je, uz pomoć Marine Ilić i Katarine Rajović, dodeljena i supervizorska palica. Scenograf je Goran Joskimović, kompozitor Milan Stanković SevdahBABY, spiker Dragan Vučelić, a najveći navijač i prijatelj naših takmičara je glumac i voditelj - Miljan Prljeta! Kviz je proizveden u produkciji Tradegator011.

Projekat je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Saveza učitelja Srbije i Udruženja vaspitača Vojvodine.

Najlepše je učenje - učenje kroz igru!

NTC kviz NTC kviz

Autor:
RTS

„NTC kviz“ se emituje svake subote u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije. U pitanju je prava moždana avantura, koju začinjava velika količina dečje radosti. A radosti je najviše u igri i zato smo u pomoć pozvali prijatelja dece i velikog zagovornika igre, tvorca NTC sistema učenja, dr Ranka Rajovića! [ detaljnije ]