Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Nagradu Zlatna antena 12. Međunarodnog festivala drama i serija za celokupni opus u televizijskom stvaralaštvu dobila je dramska umetnica Olga Odanović koja je pre par dana u Gornjem Milanovcu dobila i nagradu koja nosi ime glumca Mije Aleksića. Uskoro na RTS počinje treća sezona serije "Radio Mileva" u kojoj tumači naslovnu ulogu. Olga je tim povodima gost Kulturnog dnevnika.

 

Srpska književna zadruga održala je redovnu i izbornu skupštinu i svečanost povodom 130 godina postojanja.

Dve decenije stvaralaštva vajara Ivana Gračnera predstavljeno je na velikoj retrospektivnoj izložbi pod nazivom  Poprečni presek / Intersection, u Galeriji Kuće legata u Beogradu.

U Domu omladine Beograda  je u toku 12. FEDIS - Festival drama i serija. Osim TV serija iz Srbije, na festivalu učestvuju TV serije iz regiona. Danas je na festivalu RTS predstavio premijere igranog programa za predstojeću TV sezonu, a održana je i tribina pod nazivom Regionalni ekran.  

Dane evropske baštine Istorijski muzej Srbije obeležava i koncertima iz ciklusa Muzikom kroz muzej na kojem se  izvode i numere srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe ovog muzeja.

Vodimo vas u London, gde je u toku zanimljiva izložba apstraktne umetnosti. Zahvaljujući animaciji i visokoj tehnologiji dela najznačajnijih predstavnika ove umetnosti iteraktivnom postavkom na originalan način komuniciraju sa posetiocima.

urednica Olivera Milošević
montaža Damjan Paunković
realizator Maja Mandić
 

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]