Čitaj mi!

Let, let do sledeće subote u 12 i 5!

I brzinom Plave ptice ulećemo u drugo četvrtfinale "NTC kviza"! Širimo krila mašte, uključujemo idejni pogon i polećemo na visinu zadatka! Radimo timski i zato u gostima i imamo tim - Borku i Osmana, u subotu, 5. novembra u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije.

"Helou, dragi drugarići" začuće se i u "NTC kvizu". Da to nije greška, i da naši Borka i Osman nisu promašili emisiju, saznaćemo, gde drugde, nego u igri iznenađenja! Da, da, oni su upravo specijlni gosti jubilarne, desete epizode kviza i drugog četvrtfinala, u kome će se za plasman u polufinale boriti ekipe "Sneško" i "Mars".

Osman i Borka na krilima "Plave ptice" godinama obilaze svet. Iz mnogih država su uzeli po neki predmet, kao uspomenu, i donose ih pravo kod nas u kviz. Svaki od tih predmeta je asocijacija na neku državu sveta, a naši takmičari treba da povežu svoje znanje i kažu o kojoj državi je reč.

Stvari koje su dobre, ne menjamo: takmičari se i dalje klackaju, a klackalice rade na misaoni pogon. Tražimo tajne šigfre, koje su sakrivene u rečima, pamtimo nelogično priče, povezujemo pojmove, pravimo kule, rešavamo NTC rebuse i spajamo reči. Svaki tim na raspolaganju ima po jednog džokera, kojim može da duplira poene u igri u koju džokera ulaže.

A tu je i dobri lekar, prijatelj dece, autor našeg kviza, dr Ranko Rajović, koji će dobronamerno dati savet deci kako da se pravilo razvijaju. A dobro bi bilo da načulje uši i roditelji, i bake, i deke, ali i vaspitači i učitelji!

NTC avanture su sve zabavnije, takmičari bolji i ishodi neizvesniji. Budite sa nama u subotu 5. novembra, tačno u 12:05č i tačno na Prvom programu Televizije Srbije. Ako vam promakne epizoda, reprizno emitovanje je u nedelju u 8:30č na Drugom programu, a epizoda se odmah posle emitovanja postavlja na youtube-kanal. Za sve one koji nisu u mogućnosti da gledaju epizodu preko malih ekrana, mogu da je gledaju i na našem portalu www.rtsplaneta.rs.

Urednica i scenaristkinja kviza je Jelena Popadić Sumić, autor kviza dr Ranko Rajović, autor pitanja Vuk Rajović, kome je, uz pomoć Marine Ilić i Katarine Rajović, dodeljena i supervizorska palica. Scenograf je Goran Joskimović, kompozitor Milan Stanković SevdahBABY, spiker Dragan Vučelić, a najveći navijač i prijatelj naših takmičara je glumac voditelj - Miljan Prljeta! Kviz je proizveden u produkciji Tradegator011.

Kviz je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Saveza učitelja Srbije i Udruženja vaspitača Vojvodine.

Najlepše je učenje - učenje kroz igru

NTC kviz NTC kviz

Autor:
RTS

„NTC kviz“ se emituje svake subote u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije. U pitanju je prava moždana avantura, koju začinjava velika količina dečje radosti. A radosti je najviše u igri i zato smo u pomoć pozvali prijatelja dece i velikog zagovornika igre, tvorca NTC sistema učenja, dr Ranka Rajovića! [ detaljnije ]