Čitaj mi!

Dušan Tadić u "NTC kvizu"

Pravo iz Katara, kapiten srpske fudbalske reprezentacije naći će vremena da se uključi direktno u prvu polufinalnu trku "NTC kviza". Budite sa nama u subotu, 3. decembra u 11:55 na Prvom programu Televizije Srbije i čujte šta je Dušan Tadić poručio našim takmičarima!

Kažu da je fudbal najbitnija sporedna stvar na svetu. Sada, dok traje svetsko prvenstvo, čini se da je fudbal postao i glavna tema, kako među odraslima, tako i među decom. Sedimo pored ekrana, navijamo, vičemo, skačemo, baš kao da će to imati uticaja na konačni rezultat!

Svesni da je to tako, zamolili smo kapitena srpske fudbalske reprezentacije, Dušana Tadića, da nam se javi iz Katara, da zada zadatak našim takmičarima i podrži ih, baš kao što naši takmičari podržavaju naše fudbalere.

I eto Dušana Tadića u direktnom obraćanju našim polufinalistima. Priznajte, to se ne propušta!!!

A do igre iznenađenja, u kojoj je gost naš kapiten, timovi Bus i Mars vodiće ozbiljnu borbu za poene. To su dva izuzetna tima, koji ideju vode u vazduhu kao loptu, za potrebe ubrzanja davanja odgovora uključuju rezervni misaoni pogon i odbranu koriste samo za odbranu od dosade. Uspešno se klackaju, otkrivaju šifre, jure logiku u nelogičnim pričama, spajaju reči, prave kule... sve u svemu - ludo se zabavljaju, učeći, misleći, rečju - igrajući se iz sve snage.

Ah, da, obuzeti fudbalom, nismo i rekli koji su timovi naši polufinalisti, to su NTC tim, ekipe Mars, Bus i Tim Nj. Ne zna se koji je od kog bolji i zato će naredne utakmice, pardon, epizode biti najuzbudljivije do sada!

Budite sa nama, saznajte koji tim ide u finale, a koji će se boriti za treće mesto... Mesto i vreme poznati - subota (03. decembar) u 11:55, Prvi program Televizije Srbije. Ako vam promakne epizoda, reprizno emitovanje je u nedelju u 8:30 na Drugom programu, a epizoda se odmah posle emitovanja postavlja na youtube-kanal. Za sve one koji nisu u mogućnosti da gledaju epizodu preko malih ekrana, mogu da je gledaju i na našem portalu www.rtsplaneta.rs.

Urednica i scenaristkinja kviza je Jelena Popadić Sumić, autor kviza dr Ranko Rajović, autor pitanja Vuk Rajović, kome je, uz pomoć Marine Ilić i Katarine Rajović, dodeljena i supervizorska palica. Scenograf je Goran Joskimović, kompozitor Milan Stanković SevdahBABY, spiker Dragan Vučelić, a najveći navijač i prijatelj naših takmičara je glumac voditelj - Miljan Prljeta! Kviz je proizveden u produkciji Tradegator011.

Kviz je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Saveza učitelja Srbije i Udruženja vaspitača Vojvodine.

Najlepše je učenje - učenje kroz igru!

NTC kviz NTC kviz

Autor:
RTS

„NTC kviz“ se emituje svake subote u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije. U pitanju je prava moždana avantura, koju začinjava velika količina dečje radosti. A radosti je najviše u igri i zato smo u pomoć pozvali prijatelja dece i velikog zagovornika igre, tvorca NTC sistema učenja, dr Ranka Rajovića! [ detaljnije ]