Čitaj mi!

Muzički derbi

Hoće li ekipa Goce Lazarević savladati tim Mitra Mirića?!

Publika je već imala prilike da odgleda dva izdanja nesvakidašnjeg takmičenja pevača u studiju nalik sportskom borilištu. Podeljeni u dva takmičarska tima po tri pevača (crvene i plave i u takvim trenerkama istrčavaju na teren) pokušavaju da reše 4 zadatka u svakoj emisiji.

Pevači pogađaju koje bi pesme u nekoj specijalnoj prilici naručili pojedini glumci, pevači, javne ličnosti, građani, jer svako od nas ima neki svoj spisak omiljenih narodnih pesama. Nakon što čuju zadatak prave spiskove pesama na koje tipuju, onda ih izvode i na kraju u video poruci dobijaju rešenja.

Timovi često uspevaju da pogode koje su to pesme, ali im na putu da osvoje poene stoji "sportsko znanje". Posle pogotka pesme na terenu nalik fidbalskom (sada u znaku Katara) iznose se mali golovi, a pevači i pevačice šutiraju ne bi li pogodili penal i osvojili bodove za svoj tim.

U prve dve emisije Nada Topčagić je pokazala kako se daju golovi, Željko Šašić kako se promašuje, Cakana kako izgleda fudbalski majstor.  

Selektori ekipa su Milan Popović (autor serijala Moja dedovina) i Bojana Marković (voditeljka Jutarnjeg programa). Oni su na ovim pozicijama zbog iskustva stečenog u serijalu "60 najlepših narodnih pesama" u kome je narodna muzika vraćena u modu kroz izbor najlepših pesama ovog žanra ikad snimljenih.

Nova emisija donosi obračun Plavih, kapiten Mitar Mirić, Biljana Sečivanović, Nemanja Maksimović i Crvenih, kapiten Goca Lazarević, Željko Vasić i Nemanja Nikolić.