Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Dela jednog od najvećih simfoničara 20. veka, Dmitrija Šostakoviča, biće izvedena na koncertu Hora i Simfonijskog orkestra RTS, 8. decembra, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je dirigent Srba Dinić.

 

Udruženje dramskih umetnika Srbije obeležilo je značajan jubilej - 30 godina izlaženja pozorišnih novina "Ludus".

Gošća Beograda je francuska književnica Kamij Kušner, ćerka poznatog francuskog lekara i političara Bernara Kušnera, čija knjiga "Familia grande" potresa francusku intelektualnu i političku javnost.

U galeriji Arte otvorena je tradicionalna novogodišnja izložba na kojoj publika u četiri izlagačka prostora ima priliku da vidi dela najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih umetnika 20. i 21. veka.

U Makedonskoj Nacionalnoj operi i baletu, naš poznati koreograf Aleksandar Ilić nedavno je premijerno predstavio publici savremenu plesnu predstavu "Pepeljuga - Love is in the air" u izvođenju solista i ansambla baleta ove kuće u Skoplju.

Vodimo vas u rimsku galeriju Borgeze, gde izložba "Vanvremenska lepota" otkriva kamen kao savršenu slikarsku osnovu. Dela iz 16. i 17. veka na raznim kamenim podlogama predstavljaju: sugestivne, alegorijske i poetske kompozicije kreativnog kapaciteta umetnika i prirode.

Urednik Jelena Videnović
Realizacija Maja Mandić
Montaža Stevan Čvorović

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]