Čitaj mi!

Osvojeno treće mesto

Dobro došli u borbu za treće mesto, dobro došli u petnaestu NTC maštolovku! Igrama ćemo loviti ideje takmičara, a oni će pustiti mašti na volju! Zagonetaćemo i odgonetaćemo sa nekim ko je u tome najbolji, a to je Uroš Petrović! Borba za treće mesto u prvoj sezoni "NTC kviza" sledi u subotu, 17. decembra u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije.

Uroš Petrović dolazi da razmrda sve uspavane vijugice naših takmičara: podjednako će buditi i NTC tim, i tim Mars, upravo ta dva tima boriće se za treće mesto. Zagonetno pitanje, zagonetni predmet ili nešto treće - saznaćemo šta će Uroš Petrović staviti pred naše takmičare.

A ko inače zagoneta, odgoneta i pomalo zanoveta? Pa zna se, naš Miljan Prljeta, veliki navijač i pomagač naših timova. Kako je ovo borba za treće mesto, Miljan je doneo odluku da igru zagrevanja učini još težom i zabavnijom, pa je osmislio novu igru, koja se zove "mudra lopta".

A kako ona izgleda? Takmičari jednog tima poređaju se tako da stoje jedan pored drugog. Miljan dotakne loptom svoj deo tela i izgovori reč koja počinje tim delom tela. Dakle, ako pipne čelo, mora da kaže reč na Č. Zatim dobaci jednom takmičaru loptu, on mora da dodirne isti deo tela i kaže neku drugu reč na to slovo, a zatim što brže Miljanu doda loptu, kako bi on zadao zadatak drugom takmičaru. I tako, cilj je što više uspešnih dodavanja za 30s. Koji tim ima više pogodaka, dobija pet poena.

Ostale igre ostaju iste, ali prilagođene stepenu takmičenja. Timovi su iskusniji, veštiji i izloženi težim zadacima. Neće se štedeti i pobedu će odneti samo jedan tim i time postati osvajač trećeg mesta prve sezone "NTC kviza" i osvojiti lepu nagradu. U epizodi ćete saznati koju, ali možete da nagađate: u pitanju je nešto što može da zabavi celu porodicu i drugare, a da se kroz tu zabavu svašta nauči.

U sledećoj epizodi boriće se Tim Nj i Tim Bus za prvo i drugo mesto, a ovu borbu za treće mesto pratite uživo u subotu, 17. decembra u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije. Ako vam promakne epizoda, reprizno emitovanje je u nedelju u 8:30 na Drugom programu, a epizoda se odmah posle emitovanja postavlja na youtube-kanal. Za sve one koji nisu u mogućnosti da gledaju epizodu preko malih ekrana, mogu da je gledaju i na našem portalu www.rtsplaneta.rs.

Urednica i scenaristkinja kviza je Jelena Popadić Sumić, autor kviza dr Ranko Rajović, autor pitanja Vuk Rajović, kome je, uz pomoć Marine Ilić i Katarine Rajović, dodeljena i supervizorska palica. Scenograf je Goran Joskimović, kompozitor Milan Stanković SevdahBABY, spiker Dragan Vučelić, a najveći navijač i prijatelj naših takmičara je glumac voditelj - Miljan Prljeta! Kviz je proizveden u produkciji Tradegator011.

Kviz je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Saveza učitelja Srbije i Udruženja vaspitača Vojvodine.

Najlepše je učenje - učenje kroz igru!

 

NTC kviz NTC kviz

Autor:
RTS

„NTC kviz“ se emituje svake subote u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije. U pitanju je prava moždana avantura, koju začinjava velika količina dečje radosti. A radosti je najviše u igri i zato smo u pomoć pozvali prijatelja dece i velikog zagovornika igre, tvorca NTC sistema učenja, dr Ranka Rajovića! [ detaljnije ]