Čitaj mi!

Izgubljeno dete

I ove subote nastavlja sa radom Mali zimski bioskop, u okviru kog se prikazuju petnaestominutni filmovi iz Evrope i dela Azije. Ove subote imaćemo priliku da pogledamo film iz 2019. godine, koji dolazi iz dalekog Japana i zove se "Izgubljeno dete". Budite sa nama u subotu, 4. februara u podne na Prvom programu Televizije Srbije.

Mali zimski bioskop omogućava svojim gledaocima da pogledaju filmove za decu, koje ne mogu pogledati nigde drugde. Ali, gledajući filmove koji dolaze iz različitih delova sveta, gledaoci se upoznaju sa različitim načinima života dece, sa različitim pravilima ponašanja, različitim kulturama, pa samim tim različitim dilemama, radostima i problemima.

Ovog puta zavirićemo u kulturu koja je po mnogo čemu drugačija od naše. U pitanju je japanska kultura, jer upravo iz nje dolazi film "Izgubljeno dete", po scenariju i u režiji Makika Išikave. O čemu je reč?

Porodica dolazi u muzej radiodifuzije. Devojčica dobija zadatak da brine o mlađem bratu, koji vrlo brzo uspe da je iznervira. Zbog toga ona još brže poželi da ga se oslobodi. Pokušavajući da mu pobegne ona ga izgubi, ali i sama se nađe zarobljena unutar televizora sa svom željenom pažnjom. Usled svih tih okolnosti, nju počne da grize savest i da joj bude žao što je ostavila brata. Želi da se vrati u realnost kako bi ga pronašla. Međutim, taj put ima svoje prepreke.

Da li će ona u tome uspeti, da li će pronaći brata i ako ga nađe, kakav će susret biti, saznajte u subotu, 4. februara u podne na Prvom programu Televizije Srbije. Reprizu filma možete pogledati u nedelju, na Drugom programu u 8:30č.

Urednik Malog zimskog bioskopa je Branko Vučić.