Čitaj mi!

Let-let-let i "Plava ptica" opet poleće u svet

"Plava ptica" svila je svoje potpuno novo gnezdo. U subotu, 18. februara iz njega će se Plava ptica vinuti visoko, visoko, do Prvog programa Televizije Srbije, a odatle brzinom misli sletati na čuperak svojih gledalaca.

O kakvom je plavoptičastom gnezdu reč? U pitanju je zajedničko dvorište za Osmana i Borku, ali za komšije, Gospođu Ž i Gospodina Dž-a. I sledi logično pitanje: ko je tu gost, a ko domaćin? Borki i Osmanu uopšte neće biti lako ... U ovom šašavom dvorištu više neće biti tajni. Ili će ih biti, ali će se teško sakrivati: neko će hteti da sazna da li je nečiji "zaljubišk", neko će želeti da letuje u sred zime, ugostiće čudnu kantu za smeće koja ima svoje želje... I sve će to naši junaci deliti među sobom - i ljutnju, i pomirenja, i tugu, i nesporazume i na kraju - deleći radost samo će je umnožavati.

Neizostavni su naravno i slatki i slani zalogajčići uvrnutih naziva koje samo Kuvaričice "Plave ptice" ume da zakuva. I to nije sve! U ovom, novom ciklusu, Osman nije jedini mađioničar, jer i Kuvaričica zna neke nove trikove. Ali nećemo baš sve da otkrijemo... nešto morate i sami!

Kad smo već kod magije, čarolije i čudnih stvari... Osman i Borka nastavljaju da obilaze svet... Uđu u prikolicu i kad iz nje izađu - nalaze se na sasvim drugom kraju planete i to - kroz pesmu. Ta prikolica doneće mnoge nesporazume, ali i mnoge lepe momente među našom družinom.

I naravno, da nije baš sve novo! Gusarska posada "Plave ptice" još uvek plovi i znanje lovi u istom sastavu. Oni će vam pomoći da shvatite kakva je veza između Desanke Maksimović i broja 8 ili između kompasa i zečeva i još mnogo, mnogo toga.

I najzad - nešto što drugarići najviše vole: nekada trik, a nekada... ta na na na - eksperiment, samo zato što je mnogo pisama stiglo sa tom željom, a želje naših drugarića prave su zapovesti!

Budite sa nama svake subote u podne na Prvom programu Televizije Srbije, počev od 18. februara!

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, a scenarističkom timu priključila se i Staša Petrović, reditelj je Miodrag Kolarić, scenografkinje Tanja Ivanović i Mira Anrejević, kostimografkinja Aleksandra Stošić-Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić Ilke, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner zvuka Srđan Filipović, a naše glumce svi dobro znaju, to su: Borka Tomović, Osman Ahmed, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović.

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]