Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost je Sanja Latinović, dobitnik "Politikine" nagrade za najbolju izložbu u 2022. godini.

 

Knjigu "Dramski junak Dositej" u kojoj se Dositej Obradović pojavljuje kao lik u deset tekstova, priređivača Radomira Putnika, predstavljena je u RTS klubu.

Izložba fotografija Zorana Jovanovića Mačka "Trag u vremenu - Moć prošlog trenutka period 1990-2022." otvorena je u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice.

Nova knjiga Dragoslava Simića "Vek slikan mikrofonom", za čitanje i slušanje sa QR kodom, predstavljena je u Kolarčevoj zadužbini.

Govorimo i o sudbini profesora istorije u Lajpcigu 1968. u doba Štazija, opisanoj u delu "Samo sam svirao tango" Kristofa Hajna.

U Sotbiju u Njujorku predstavljena su remek dela slikara, među kojima je i platno "Saloma predstavljena sa glavom Svetog Jovana Krstitelja" slavnog Rubensa iz 1609. godine. Tu su i dela Ticijana, Tiepoloa i drugih majstora.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Marko Šotra
Montažer: Predrag Kašman

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]