Čitaj mi!

16. Kustendorf 2023.

U Drvengradu na Mećavniku je održan 16. Kustendorf. O Festivalu koji je, danas više nego ikada, utočište za autore i njihove filmove, o slobodi na koju smo zaboravili i budućnosti, govori osnivač Kustendorfa i reditelj Emir Kusturica. Ovogodišnji dobitnik nagrade "Drvo života" je akademik Dušan Kovačević. O specifičnosti nagrade za buduće filmove, govori jedan od najvećih dramskih pisaca, scenarista, reditelj i književnik.

Predstavljamo recentnu italijansku kinematografiju i filmove Suzane Nikjareli i Paola Vircija. Dobitnik "Zlatne palme" Ruben Ostlund govori o filmu "Trougao tuge". U emisiji saznajte kojim temama se, u svojim filmovima, bave dobitnici nagrada u takmičarskom programu, kako o Japanu i japanskoj kinematografiji razmišlja rediteljka Čije Hajakava i kako je obeleženo sto godina od premijere filma "Parižanka" Čarlija Čaplina. U Kulturnom dnevniku govorimo i o drugim događajima koji su obeležili 16. Kustendorf.

Urednik Snežana Stamenković Jojić
Montažer Branislav Popović
Realizator Marko Šotra

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]