Čitaj mi!

Slučaj Milojka Spajića - ko će biti predsednik Crne Gore

Andrija Mandić trenutno je jedini kandidat za crnogorskog predsednika; ko će sve još da se prijavi u narednih sedam dana i ko ima najviše šanse za pobedu

Rođen je u Pljevljima, 1987, bio je stipendista japanske Vlade, živeo je u Tokiju, Singapuru i Parizu, Zdravko Krivokapić ga je posle pobede nad DPS-om postavio za ministra finansija Crne Gore. Kao ministar pokrenuo je ekonomski program "Evropa sad" a nakon raspada te Vlade napravio je i stranku istog imena. Pobedili su na izborima u Podgorici a na talasu te popularnosti Milojko Spajić se kandidovao i za predsednika Crne Gore. Kladionice su mu davale velike šanse da postane naslednik Mila Đukanovića međutim, Državna izborna komisija odbila je njegovu kandidaturu Spajića a sve to zbog pasoša Srbije. Šta sada i kako pred martovske izbore stoje drugi kandidati?

Ove nedelje je veliki dan, najavio je nedavno iz Minhena predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je rekao, biće postavljen kamen temeljac za jednu veliku nemačku fabriku. Nemačka je najveći strani investitor u Srbiji, u poslednjih 10 godina u Srbiju su iz Nemačke stigle investicije u vrednosti od tri milijarde evra. Šta su nam takve investicije donele, koliko su ljudi zaposlile, da li su nešto odnele Srbiji?

Urednik emisije: Gorislav Papić