Tvin Piks

Deseta epizoda: Džejni-I je sve manje neprijateljski nastrojena prema Kuperu/Dagiju, dok Čad sakriva neku poštu. Nakon što počini još dva užasna dela u Tvin Piksu, dolazi do otkrivanja Ričardovih porodičnih korena.

Dankan Tod sprema prevaru za Dagija. Za to vreme, Tami, Albert i Gordon otkrivaju da Dajan možda baš i nije pouzdana, dok Havk saznaje nove detalje od Log Lejdi...

Novih 18 epizoda serije koja je zauvek promenila televiziju, od tvoraca Marka Frosta i Dejvida Linča, nastavlja se nakon čak 26 godina pauze.

Dejvid Linč je, uz saradnju sa Markom Frostom, rešio da okupi staru ekipu i vrati se u čuveno mesto Tvin Piks. Novi Tvin Piks nas vodi u svet koji je tradicionalno mračan, čudnovat, misteriozan i pomalo jeziv -  poznat, ali bitno drugačiji. Linč je rešio da svoja paralelna pripovedanja odvede u poptunu krajnost, dodavajući sastojke koja su ga učinila jednim od najcenjenijih autora današnjice. Takođe, radnja se sada ne odvija samo u Tvin Piksu, nego u još četiri mesta: Las Vegasu, Južnoj Dakoti, Novom Meksiku i Njujorku...

Radnja serije se nastavlja 25 godina nakon istrage ubistva Lore Palmer, a pokreće je FBI pronalazak velikog dosijea s dokumentima o gradiću i samom slučaju, tajnim dokumentima i nalazima obdukcije. Iako su gledaoci još na početku druge sezone saznali ko je ubio Loru Palmer, srednjoškolke oko čije se šokantne smrti odvijao zaplet, mnogo tajni iz Tvin Piksa je ipak ostalo nerazjašnjeno.

Duša Dejla Kupera i dalje je zarobljena u Crnoj kolibi, dok duh Bob koji je zaposeo njegovo telo i dalje teroriše gradić. Istovremeno, gledaoci prate i milijardera koji pažljivo čuva, pod sigurnosnim kamerama, misterioznu staklenu kutiju. U kutiji se može videti sve i svašta, uključujući i neobičnu zver, ali i agent Kuper. U isto vreme, lokalna policija u Južnoj Dakoti pronalazi obezglavljeno telo žene, i hapsi direktora srednje škole pod sumnjom za ubistvo. A šerif pronalazi jezero koje izgleda kao portal u drugu dimenziju...

Kajl Meklahlan i dalje glumi specijalnog agenta Dejla Kupera, Šeril Li će se takođe vratiti kao Lora Palmer, a od drugih ključnih likova gledaćemo i Šerilin Fen (Odri Horn), Dejnu Ešbruka (Bobi Brigs), Medčen Ejmik (Šeli Džonson), Pegi Lipton (Norma Dženings) i Džejmsa Maršala (Džejms Harli).

Done Hejvord, jedne od vodećih likova ipak neće biti, jer je glumica Lara Flin Bojl iimala nesuglasice sa Linčom pa je u Vatro, hodaj sa mnom umesto nje glumila Mojra Keli. Međutim, iznenađuje da će se, u ulozi Kuperovog partnera u rešavanju zločina, šerifa Harija Trumana, pojaviti Robert Foster a ne Majkl Ontkin, koji se povukao iz glume.
Od novih glumaca gledaćemo Loru Dern, Naomi Vots, Džima Belušija, Ešli Džad, Dženifer Džejson Li, Amandu Sajfred ...

Novih 18 epizoda gledajte svake subote i nedelje, u 22, na Drugom programu RTS-a...

 

broj komentara 0 pošalji komentar