TV Mreža

Prošlonedeljni unutrašnji dijalog u Kosovskoj Mitrovici, završio se hapšenjem Marka Đurića što je ponovo dovelo do usijanja odnosa Beograda i Prištine.

TV ekipa PG Mreže je pre ovih događaja boravila na Kosovu i razgovarala sa običnim ljudima o tome kako vide unutrašnji dijalog i šta očekuju od ove inicijative koju je prošlog leta pokrenuo predsednik Srbije. Autor Boban Trajković, snimatelj Slaven Miljuš.

Knjiga "Rat i mit" publiciste Dejana Jovića, kako smatraju mnogi, do sada je najprovokativnija   analiza savremenog hrvatskog društva, što dokazuje i činjenica da je njen prvi tiraž u Hrvatskoj rasprodat za samo dva meseca. Dejan Jović, danas je profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti i član Srpskog nacionalnog vijeća. U Hrvatsku se vratio posle 15 godina provedenih u Velikoj Britaniji, a od 2010. do 2014. bio glavni analitičar predsednika Ive Josipovića, ali je pošto se ogrešio o službenu istinu o domovinskom ratu bio prisiljen na ostavku. Za dnevnik Mreže Jović govori o mitovima u hrvatskom društvu, odnosima između Hrvatske i Srbije i položaju Srba u Hrvatskoj.

broj komentara 0 pošalji komentar