U svetu

Tenzije i diplomatski rat između Rusije i zapadnih zemalja ne prestaju, zbog trovanja dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije pre mesec dana u engleskom gradu Solzberiju.

Pošto je 28 zemalja proteralo više od 150 diplomata, Moskva je odgovorila istim merama. Ruski predsednik Vladimir Putin očekuje da će slučaj Skripalj biti okončan na sednici Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja, kojoj je Rusija uputila više pitanja.

O diplomatskom ratu Rusije i zapadnih zemalja, koje su podržale Veliku Britaniju u njenim optužbama, posebno o odnosima Moskve i Vašingtona, i atmosferi koja podseća na vreme hladnog rata, razgovarali smo sa Miroslavom Lazanskim, spoljnopolitičkim komentatorom lista Politika.

U pregledu vesti iz sveta o nemirima u pojasu Gaze, samitu Rusije, Turske i Irana u Ankari, trgovinskom ratu Amerike i Kine, ukidanju programa koji štiti imigrante koji su u Sjedinjene Države došli ilegalno kao deca, pobedi Al Sisija na predsedničkim izborima u Egiptu, gostovanju južnokorejskih muzičara u Pjongjangu, otkrivanju novog organa u ljudskom telu i Malali Jusufzai, koja se bori za obrazovanje devojčica u Pakistanu.

Urednica emisije je Branka Kerkez.

broj komentara 0 pošalji komentar