Mladi gospodar

Škola u koju idu Dragon (Zmaj) i njegov brat Tigar se takmiči u "Lion" plesu protiv druge škole. (The Young Master, 1980)

Školi je preko potreban novac od nagrade kako bi opstala, ali njihova zvezda ekipe, Tigar, se teško povredi kada padne sa merdevina, ostavljajući svog brata, Dragon, da preuzme njegovo mesto. Tokom takmičenja, Dragon shvata da je njegov brat lažirao nesreću kako bi učestvovao u takmičenju za rivalsku školu.

Rivalska škola je pobedila na konkursu, ali istina o Tigrovoj izdaji izlazi na videlo, i njega proteruju. Međutim, Dragon obećava da će vratiti svog brata kako bi se iskupili kod svog gospodara. Dragon kreće u svoju misiju, ali na tom putu ga lokalni šef policije pomeša sa poznatim kriminalcem.

U međuvremenu, Tigar sarađuje sa svojim poslodavcima i oslobađa čuvenog kriminalca Kama, dok ga kasnije optuže za pljačku banke. Kako bi sprečio da mu brat bude uhapšen, Dragon obećava da će uhvatiti Kama.

Film se završava uz scene žestoke, brutalne borbe između Kama i Dragon, u kojoj Dragon zadobije teške povrede, ali izlazi kao pobednik...

Uloge: Džeki Čen, Edvard Teng, Tung Lu...

Režija: Džeki Čen

broj komentara 0 pošalji komentar