Memorijalni turnir "Igrajmo za šesnaest"

Finale 19. Memorijalnog turnira RTS-a Igramo za šesnaest!

RTS poziva sve zainteresovane da se pridruže učesnicima ovogodišnjeg Memorijala "Igrajmo za šesnaest" u SC Voždovac na Banjici u nedelju 15. aprila od 15.30 do 19 časova i da zajedno odamo počast poginulima 1999. godine. Prenos superfinala na RTS 2 i RTS Svet u 17 časova.

Nedugo posle ponoći 23. aprila 1999, tokom NATO bombardovanja Srbije, pogođen je proizvodno-emisioni centar Televizije Beograd u Aberdarevoj ulici. Projektil je zbrisao zgradu od krova do temelja i usmrtio šesnaest ljudi na radnim mestima. Radio-televizija Srbije unazad 19 godina organizuje Memorijalni sportski turnir "Igrajmo za šesnaest" u znak sećanja na njihove živote, pod sloganom "Da se nikada ne zaboravi i nikome ne ponovi".

Memorijalni sportski turnir RTS "Igrajmo za šesnaest" vremenom je od turnira u malom fudbalu za zaposlene u RTS-u prerastao u masovnu sportsku manifestaciju koja se održava širom Srbije nekoliko meseci uoči 23. aprila. Ovog proleća za RTS-ovih šesnaest, i za sve žrtve NATO bombardovanja Srbije, mali fudbal se igrao u osam gradova: Šapcu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Vrnjačkoj Banji, Požarevcu, Boru, Subotici i u Beogradu. Osim malog fudbala sećanje na RTS-ovih 16 odaju i učesnici u basketu "3 na 3", u stonom tenisu, kuglanju i od ove godine u elektronskoj verziji fudbala - PES-u. Program Memorijala obuhvata pet sportova, 170 ekipa odnosno 2.500 takmičara iz Srbije i inostranstva.

Posle više od dva ipo meseca igre, brojnih odigranih kvalifikacionih utakmica, a pre svega međusobnog druženja zaposlenih i brojnih prijatelja RTS-a, Memorijal 2018. stigao je do same završnice. Poslednjeg takmičarskog vikenda mali fudbal igraće predstavnici grupe "Naši", dan kasnije (u subotu 14. aprila) biće održane baražne utakmice po grupama i turnir u stonom tenisu, a na dan finala, kuglaški turnir. U nedelju 15. aprila od 15 časova i 30 minuta u SC Voždovac na Banjici sledi superfinale takmičenja na kome će se još jednom okupiti predstavnici svih sportova.

Superfinale 19. Memorijalnog turnira "Igrajmo za šesnaest" u SC Voždovac na Banjici organizuju Sportski savez Beograda i RTS. Ulaz je besplatan za sve zainteresovane, a prenos na Drugom programu RTS i RTS Svet počinje u 17 časova.

Voditelji: Sanja Dragićević Babić i Branko Veselinović.
Urednik Sportske redakcije RTS: Zoran Marković, reditelj prenosa: Veselin Grozdanić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. apr 2018, 07:05) - Драган [neregistrovani]

Зашто

Зашто им је одузето да живе ,да имају своје породице ,Нека почивају у миру ,надам се да они што сум одузели право на живот тражити покајање али га никад неће добити ,Бог је велики

(nedelja, 15. apr 2018, 17:10) - stokholm [neregistrovani]

1999-2018

Nek Im Je Vecna Slava.