Priča o Bogu sa Morganom Frimenom

Epski serijal koji istražuje kako su religije oblikovale svetsku istoriju - i kako i dalje utiču na živote svakoga od nas bez obzira na to u šta verujemo ili ne verujemo.

Oskarovac Morgan Frimen obilazi sveta mesta širom planete, a svaka epizoda se bavi različitim aspektima religioznosti i pokušava iz različitih uglova da pristupi pitanju postojanja Boga i svim ostalim nedoumicama i pitanjima koja odatle proizilaze. Odgovore na ova pitanja pokušavaju da ponude pripadnici različitih religija i filozofskih škola.

Četvrta epizoda: Ko je Bog?

Danas skoro četiri milijarde muslimana, hrišćana i Jevreja obožava istog, jedinog boga. Svi oni veruju da je taj nevidljivi bog uvek s njima, bez obzira kad i gde mu se obraćaju. On je čista energija. Nema ime. Nema lice. Nema ničeg što možete da dodirnete. Kako se obraćate bogu koji nema fizički oblik? Kako znate šta jeste, a šta nije božansko? Neke religije veruju da bog može da uzme fizički oblik. Taj oblik je čovek.

U ovoj epizodi Morgan Frimen kreće na putovanje svetom da bi saznao kako se ljudi različitih vera povezuju s bogom, i otkrio kako su se naša shvatanja o tome ko je bog menjala tokom milenijuma.

broj komentara 0 pošalji komentar