Profil i profit

Tražeći sebe put nas vodi ka Avali, vodi nas ka onom mestu gde se može odgonetnuti da li je Srbija samo zemlja paora i seljaka ili je kolevka evropske industrijalizacije.

Naši radnici, biznismeni i poslovi u skoro svakom sektoru sada su suočeni sa konkurencijom sa svih strana sveta. Bitka je neprestana za posao i svaki dinar. Da li je moguće i u Srbiji naći smisao rada i života?

U SANU u organizaciji Odbora za ekonomske nauke promovisana je knjiga profesora dr Đorđa Đukića i profesora dr Aleksandra Živkovića Prilozi za privrednu istoriju Jugoslavije i Srbije, hiperinflacija i postinflacija. Zanimljivu priču u društvu zanimljivih ljudi nam približava Dragan Stojev.

Uslov sigurne budućnosti je stvaranje ambijenta za zdravu tržišnu utakmicu, to podrazumeva ekonomsku politiku koja će zemlju i privredu voditi u smeru zdravog, a ne kvazi i kvarnog novca.

Šta radnici mogu očekivati  od ubrzanih stečajeva, da li je to prilika koja dovodi do agonije ili do nove nade da se i u Srbiji može pošteno zaraditi, gledaćete ove nedelje u novom "Profilu i profitu" u 12.06 na RTS 2.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizator: Zorica Mijailović
Montažeri: Vesna Gavrik, Vladimir Krstić

broj komentara 0 pošalji komentar