Priča o Bogu sa Morganom Frimenom

Epski serijal koji istražuje kako su religije oblikovale svetsku istoriju - i kako i dalje utiču na živote svakoga od nas bez obzira na to u šta verujemo ili ne verujemo.

Oskarovac Morgan Frimen obilazi sveta mesta širom planete, a svaka epizoda se bavi različitim aspektima religioznosti i pokušava iz različitih uglova da pristupi pitanju postojanja Boga i svim ostalim nedoumicama i pitanjima koja odatle proizilaze. Odgovore na ova pitanja pokušavaju da ponude pripadnici različitih religija i filozofskih škola.

Sedma epizoda: Izabrani

Skoro svaka vera ima ličnost za koju se veruje da ju je izabrao Bog. Jevreji imaju Mojsija i Avrama, hrišćani Isusa, Muslimani imaju Muhameda. Zašto se okupljamo oko izabranih i kako oni vode našu veru?

Morgan Frimen kreće na put da upozna izabrane koji danas hodaju svetom: američkog dečaka koji je reinkarnacija budističkog lame, čoveka koji je čuo Boga kako ga zove u najtežem času.

Pokušaće da razume kako nas izabrani menjaju. Kako nam oni daju snagu. Kako postižu naizgled nemoguće. Možda, čak, menjaju tok istorije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 08. maj 2018, 07:58) - anonymous [neregistrovani]

Коментар

Желим да кажем да ми се веома допада избор документарних филмова. Филм Сутра који је јуче емитован на другом програму заслужује сваку похвалу.