Nauka u pokretu: Nove tehnologije u obrazovanju, 2. deo

Ako vam se dopao prvi deo reportaže sa ovogodišnjeg svetskog sajma obrazovne tehnologije koji se više od 30 godina održava u Londonu - Bet šou, ne propustite drugi deo u kome se otvaraju suštinska pitanja o budućnosti obrazovanja i novoj ulozi nastavnika.

Od Dominika Sevidža, osnivača Bet-a i aktuelnog dirtektora Svetskog foruma za obrazovanje, čućete kako je pre 40 godina izgledao njegov razgovor sa tadašnjom ministarkom obrazovanja koja ga je pitala da li će ikada kompjuteri biti od koristi u školskoj učionici i šta se sve od tada promenilo.

Koje su ključne veštine kojima sadašnji osnovci treba da ovladaju da bi se snašli u svetu koji vrtoglavom brzinom menja četvrta industrijska revolucija, govore brojni sagovornici koji se temeljno bave istraživanjima efikasnosti obrazovanja u kontekstu razvoja novih tehnologija, učesnici Bet-a i Svetskog foruma za obrazovanje.

Koliko se škola promenila od kada je tehnologija ušla u učionice? Na koji način se koristi virtuelna stvarnost u obrazovanju? Kako su deca koja ne mogu da pohađaju časove u školi ipak prisutna na nastavi? Zbog čega deca sa autizmom brže uče socijalne veštine uz pomoć humanoidnog robota nego uz nastavnika? - samo su neka od pitanja na koja vas očekuje odgovor u emisiji "Nove tehnologije u obrazovanju" koja je realizovana zahvaljujući saradnji Naučnog programa RTS-a i British Council-a.

Urednik: Jelena Micić
Montažeri: Milorad Jevtić i Nenad Džodić

broj komentara 0 pošalji komentar