Sutra

Dokumentarac koji se više usredsređuje na rešenja nego na probleme. Sutra pruža sveobuhvatan pogled na način na koji aktivisti, organizatori i građani pokušavaju da učine svet boljim, zelenijim i održivijim mestom. (Demain, 2015)

Prikazujući rešenja i pričajući dobru priču ovaj film je možda našao najbolji način za rešavanje ekoloških, ekonomskih i socijalnih problema s kojima se suočavaju naše države.

Nakon specijalnog članka časopisa Nature u kome je objavljena vest o mogućem izumiranju dela čovečanstva pre kraja 21. veka, Siril Dion i Melani Loren, zajedno sa timom od četvoro ljudi, sprovode istragu u deset različitih zemalja da bi shvatili šta je dovelo do te katastrofe i što je još važnije, kako je izbeći.

Na svom putovanju upoznali su pionire koji obnavljaju poljoprivredu, ekonomiju, demokratiju i obrazovanje. Pridruživši se ovim konkretnim i pozitivnim akcijama koje već daju rezultate, počinju da shvataju kakav bi mogao da bude svet sutrašnjice.

Režija: Siril Dion i Melani Loren

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 07. maj 2018, 22:38) - Marjana Bozic [neregistrovani]

Sutra

Hvala za ovaj film Hvala za drugačiji pogled na svijet Da postoji pioniri zdravi ljudi koji žele drugačiji život na ovoj planeti Naročito ni se svidja prilog iz Finske Način na koji djeca uče i šta uče i svakodnevni život Ravnopravnost razumijevanje postivanje razlika radost dijeljenja zajedničke stvarnosti "Malo sunca u hladnoj vodi" kako kaže Françoise Sagan malo nade u ovom svijetu. ..