Posle Hrista

Posle Hrista počinje tamo gde se mini-serija Biblija (The Bible, 2013) završila, pričajući priču o događajima nakon Hristovog raspeća i vaskrsenja, nastavljajući sa prvih deset poglavlja knjige Dela apostolska. (A.D. The Bible Continues/A.D. Kingdom and Empire, 2015)

Hristovo raspeće je sam početak priče, a serija prikazuje neposredne posledice njegove smrti koja je imala veliki uticaj na njegove učenike, majku Mariju, ali i ključne političke i verske vođe te ere, potpuno menjajući čitav svet.

Priča govori o Isusovim sledbenicima i prikazuje njihovu dramatičnu borbu za opstanak u složenom i opasnom svetu. Oni pokušavaju da podele sa svetom svoja uverenja, šire jevanđelja, bez obzira na cenu koju moraju da plate...

Čitav jevrejski narod je pod rimskom okupacijom. Neki se bore za slobodu od ugnjetavanja, drugi se trude da zadrže moć i status. Revolucionarni ziloti nadmeću se sa sveštenicima za srca i umove ljudi. Ali, Rim je izgubio strpljenje s ovom neposlušnom provincijom koja, po svemu sudeći, prihvata isključivo Božji autoritet, tako da se sprema rat između Rimljana i Jevreja, rat u kom Jevreji ne mogu pobediti... Rat stiže u Jerusalim i svi moraju da se opredele za jednu stranu....

Prva epizoda: Sveštenik Kajafa i Pontije Pilat razapinju Isusa kako bi ponovo zaveli red u Jerusalimu. Za Petra i Isusove učenike taj čin predstavlja najmračniji čas. 

Uloge: Huan Pablo Di Pase, Čipo Čung, Ričard Kojl, Vinesent Regan...

Scenario: Roma Dauni, Mark Bernet, Ričard Bedser

Režija: Kijaran Doneli, Toni Mičel, Brajan Keli, Pol Vilmšurst...

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 12. maj 2018, 20:13) - Sale [neregistrovani]

Slava Gospodu ,

,Amin !