Priča o Bogu sa Morganom Frimenom

Epski serijal koji istražuje kako su religije oblikovale svetsku istoriju - i kako i dalje utiču na živote svakoga od nas bez obzira na to u šta verujemo ili ne verujemo.

Oskarovac Morgan Frimen obilazi sveta mesta širom planete, a svaka epizoda se bavi različitim aspektima religioznosti i pokušava iz različitih uglova da pristupi pitanju postojanja Boga i svim ostalim nedoumicama i pitanjima koja odatle proizilaze. Odgovore na ova pitanja pokušavaju da ponude pripadnici različitih religija i filozofskih škola.

Osma epizoda: Raj i pakao

Većina ljudi, koje god vere bili, nada se zagrobnom životu u raju ili strahuje od večnog prokletstva u paklu. Znamo da su pre više od 4000 godina stari Egipćani sanjali kako njihove duše putuju vatrenim podzemljem, ili po nebu do zvezda. Narod Stounhendža je podizao pogled ka nebu još ranije, pre nekih 5000 godina. A arheolozi su nedavno pronašli tragove još starije kulture koja je imala slična verovanja.

Hiljadama godina su nas raj i pakao navodili da gradimo trajne spomenike i inspirisali brojna umetnička dela.

Šta je raj? Šta je pakao? Kako ta nevidljiva mesta menjaju način na koji živimo na ovom svetu? Očekuju li nas raj i pakao u zagrobnom životu? Ili su oni ovde i sada? To su pitanja na koja će Morgan Frimen pokušati da odgovori u ovoj epizodi. Sići će u podzemni svet drevnih američkih starosedelaca. Videće ljude koje muči pakao, i one koje je dotakao raj. Otkriće raj u džunglama Kambodže i mnoga druga zanimljiva mesta.

 

broj komentara 0 pošalji komentar