Pristupačan program: Mesto gde treba biti - Srbija (SZJ)

Srbija je mesto gde treba biti. Bar jednom u životu. To je poruka sa kojom će se naša zemlja promovisati na BBC World i Eurosport-u do kraja godine. Poluminutni spot gledaoci ovih kanala videće 600 puta.

Pripreme su pokazala da potencijalne goste iz sveta interesuje noćni provod u srpskoj prestonici, atmosfera sa festivala i gurmanski specijaliteti. Spot proširuje priču na prikaze najzanimljivijih turističkih znamenitosti Srbije kao i preporuke za obilazak gradova.

Kako predstaviti zemlju u samo 30 sekundi i postići cilj, kako izazvati želju gledalaca da posete zemlju čije kadrove gledaju. Zato je odabir slika koje će otići u svet bio veoma važan, pa ne čudi što je spot imao nekoliko verzija sve dok nije odabrana ona najbolja.

I domaće tržište beleži pojačane medijske kampanje. Za Zlatibor kažu da je "skup i veliko gradilište", ali je ovaj planinski centar, ovog leta, zabeležio popunjenost sto posto. Predstavnici turističke privrede govore o tome kako i koliko se angažuju u promotivnim aktivnostima da bi zadržali ove pozicije.

Na primeru saradnje javnog i privatnog sektora, kroz manifestaciju "Nušićijada", Ivanjica je uspela da angažuje celokupno stanovništvo, koje tokom čitave godine priprema manifestaciju. Uz veliku pomoć volontera, tri dana manifestacije opštini donose više od 20 posto ukupnog prihoda.

Medijsko prisustvo i rad na promociji, pomažu da se svi poslovi brže realizuju, produžava se sezona, raste profit. I nije bitno da li ste mali ili veliki, razvijeni ili tek počinjete. Za vas mora da se čuje.

Urednik: Svetlana Zrilić
Snimatelj: Dimitrije Hadži Nikolić
Realizacija: Biljana Erdeljan

broj komentara 0 pošalji komentar