Književni dijalog sa Anom Ristović

Urednik i voditelj emisije Književni dijalog, Aleksandar Gatalica, u novom izdanju gledenih intervjua sa našim najpoznatijim piscima, susreo se s pesnikinjom Anom Ristović. Bila je to prilika da se progovori o pozivu pesnika u 21. veku, koji je svoju poeziju većinom preselio sa hartije na ekran računara.

To je i bio razlog što se ova emisija snimala u pomalo neočekivanom enterijeru Računarske gimnazije u Beogradu. Da li je profanom novom stoleću uopšte potrebna poezija, šta bi se dogodilo kada bi se zabranilo pesništvo, da li svako treba da piše poeziju, zašto čitaoci poezije, naročito oni mlađi, misle da je pesnik neko ko ne može biti živ, već se vezuje za neko prošlo vreme - bila su samo neka od pitanja pokrenutih u ovom Književnom dijalogu.

Poseban segment emisije predstavljao je razgovor dvoje pisaca na temu elektronskog pamćenja. Da li je daleko trenutak kada će čitava svetska književnost i sve što je o njoj napisano stati na veličinu zrna bibera i da li će se pisci osećati sigurnije kada budu shvatili da bez obzira na moguće kataklizme, bez obzira na recepciju publike, mogu biti sigurni da će ono što su napisali biti sačuvano na dugačak vremenski period.

Urednik emisije Aleksandar Gatalica, fotografija Dragan Stanojković, urednik Nenad Krkelić.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar