Priča o Bogu sa Morganom Frimenom

Epski serijal koji istražuje kako su religije oblikovale svetsku istoriju - i kako i dalje utiču na živote svakoga od nas bez obzira na to u šta verujemo ili ne verujemo.

Oskarovac Morgan Frimen obilazi sveta mesta širom planete, a svaka epizoda se bavi različitim aspektima religioznosti i pokušava iz različitih uglova da pristupi pitanju postojanja Boga i svim ostalim nedoumicama i pitanjima koja odatle proizilaze. Odgovore na ova pitanja pokušavaju da ponude pripadnici različitih religija i filozofskih škola.

Deveta epizoda: Dokaz postojanja Boga

Naš svet je mnogo drugačiji od sveta u kome su naši preci živeli, kad su prvi put počeli da razmišljaju o Bogu i traže dokaz njegovog postojanja. Naši preci su uvek bili u dodiru sa prirodnim elementima i u njima su videli dokaze postojanja Boga. Ali, i u našem modernom svetu, koji nas je udaljio od prirode, delimo nešto sa svojim precima. To je želja da pronađemo dokaz da Bog postoji.

Morgan Frimen, u poslednjoj epizodi serije Priča o Bogu, pokušava da pronađe odgovore na ovu upitanost koja prati čovečanstvo. Jesmo li izbacili Boga iz modernog života? Ili postoje posebni trenuci kad se Bog probije i obznani svoje prisustvo?

Za hrišćane je Isus otelotvorenje reči Božje, za muslimane je Kuran Bog u knjizi. Budisti osećaju božansku silu u sebi. Upoznaće fizičara koji veruje da će ga nauka odvesti do Boga. Možemo li svi, na svoj način, naći dokaz postojanja Boga?

 

broj komentara 0 pošalji komentar