Dragan Vende

Dragan Vende, nekada "Kralj noćnog života Zapadnog Berlina", a danas radnik u najjeftinijem berlinskom bordelu, provodi dane opijajući se u svom stanu i boreći se sa nostalgijom za slavnim danima.

Tokom Hladnog rata, Dragan je zajedno sa svojim prijateljima Duletom "Čavkom" i Zlatkom "Pekarom", uz pomoć svemoćnog jugoslovenskog pasoša, živeo na relaciji između istočnog i zapadnog dela grada, na ivici zakona, radio u najpoznatijim noćnim klubovima i uživao u plodovima hedonizma koje je Zapadni Berlin velikodušno nudio.

Ali od 1989. godine, kada je srušen Berlinski zid, Dragan nije kročio nogom u nekadašnji istočni deo grada. Radnja filma prati Vuka, mladog snimatelja iz Beograda, koji polazi stopama svog ekscentričnog strica i pred čijom kamerom se polako otkriva neobični i tragikomični svet ostarelih emigranata, propalih milionera i gubitnika istorijskih promena, pokazujući nam jedan potpuno drugačiji Berlin - Berlin koji nećete pronaći ni u jednom turističkom vodiču!

Režija: Dragan von Petrović i Lena Miler.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 31. maj 2018, 15:04) - Gledalac [neregistrovani]

Preporuka

Toplo preporucijem da pogledate ovaj film. Pre 5 godina sam ga gledao i uvek se rado setim kako je sve autenticno prikazano i poseban utisak mi ostavilo