Bunt: ŠLF i Bedem Fest 2017.

Pred finale četvrtog Bunt rok festivala, koje nas očekuje sledeće nedelje, predstavljamo naše partnere - festivale na kojima su nastupali prošlogodišnji pobednici, sastav Viva Vops! Ovo izdanje emisije posvećeno je Šabačkom letnjem festivalu i Bedem Festu iz Nikšića. Naša kamera beležila je atmosferu na prošlogodišnjim izdanjima ovih festivala, a vama je, u susret novim, prikazujemo u ovonedeljnom Buntu.

Bedem fest je festival poseban po mnogo čemu. Od lokacije na kojoj se održava - nikšićkoj tvrđavi, preko ljubavi i posvećenosti ljudi koji rade na njemu, do programa koji se uvek razlikuje od opšte festivalske ponude. Tako ste prošle godine na istoj bini, u okviru trodnevnog festivala, mogli da vidite i slušate kultni njujorški sastav Pro Pain, Zvonka Bogdana, Biseru Veletanlić, Mrave, Grupu Beograd, Artan Lili, Psihomodo Pop, Viva Vops i mnoge druge.

Šabački letnji festival je muzička manifestacija koja se tradicionalno održava na Šabačkoj tvrđavi svakog leta još od 2003. godine i okuplja brojne poznate pop, rok, punk bendove i di-džejeve iz Srbije, regiona i sveta. Do sada je ugostio više od 150 izvođača, uz posebno zalaganje za afirmaciju mladih muzičkih stvaralaca..

Pored muzičkog dela predstavljeni su i prateći sadržaji: Art zona, debatni program, klasična muzika i stend ap teatar.

Neka od muzičkih imena koji su obeležila prošli ŠLF su Darko Rundek, Goblini, Urban &, Babe, Stereo banana, E-play... Naravno, bend Viva Vops se i na ovom festivalu predstavio publici, kao i drugoplasirani i trećeplasirani sastavi - Random i Larska.

Ovo podsećanje će biti odlično zagrevanje za ovogodišnje festivale, koji će, i ovaj put, ugostiti pobednike našeg BRF-a...

Kao i u svakoj emisiji, pripremili smo vam najavu predstojećih muzičkih dešavanja koje bi trebalo da posetite, uz zanimljiva iznenađenja za naše gledaoce.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinari: Katarina Vujović, Milica Marković
Reditelj: Jovan Bačkulja

broj komentara 0 pošalji komentar