Srpska ekonomija

Privrednici iz Francuske i Velike Britanije boravili su prošle nedelje u Srbiji kako bi upoznali svoje preduzetnike sa potencijalima koji se nude na srpskom tržištu. Britanci su u saradnji sa Privrednom komorom Srbije analizirali investicionu klimu u našoj zemlji, dok su francuski investitori na Francusko-balkanskom forumu proširili svoja interesovanja na ceo region.

Prethodnu nedelju u Beogradu obeležilo je gostovanje francuskih i britanskih privrednika. Iako nisu doputovali zajedno, niti su prisustvovali na istim skupovima, njihov zajednički cilj bio je pokretanje investicionog talasa u državama na Zapadnom Balkanu. Francuski i britanski privrednici ocenili su da su prilike poboljšane u odnosu na period od pre petnaest godina. Smatraju da su politička i bezbednosna stabilizacija, ekonomski prosperitet i mere koje sprovode aktuelne vlasti u državama regiona ključni uslovi za njihovu investiranje u ovom delu Evrope.

O značaju održavanja Francusko-balkanskog ekonomskog foruma, o poseti predstavnika Privredne komore Londona Beogradu, o najnovijim aktuelnostima iz sveta ekonomije i finansija, o merama za obuku i prekvalifikaciju koje nudi Nacionalna služba za zapošljavanje za Srpsku ekonomiju govore ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni, Dragoljub Damljanović, predsednik Francusko-srpske privredne komore, Sanja Ivanić, direktorka Francusko-srpske privredne komore, Aleksandar Zarkov iz Privredne komore Makedonije, Hilda Aleksandrofan iz Biznis asocijacije Grčke, Julija Borcolas iz Francusko-rumunske privredne komore, Alan Rišard, specijalni savetnik ministra spoljnih poslova Francuske zadužen za ekonomsku diplomatiju na Balkanu, Frederik Rosi, pomoćnik generalnog direktora Business France, Džeri Makdona, izvršni direktor Privredne komore London Sautsajd, Heder Nikola Staf, politički savetnik poslanici Laburista u Britanskom parlamentu Kejt Grin, Marčela Vuinac Obućina iz Nacionalne službe za zapošljavanje i Radmila Sarić, zamenica predsednika opštine Vračar.

 

broj komentara 0 pošalji komentar