Srbija na vezi - portreti: Ivana Kuzmanović

Bila je model, pevačica, menadžer, novinar, a po obrazovanju je pravnik. Objavila je deset knjiga i život posvetila izučavanju emocionalnog i duhovnog razvoja. Sa Srbijom na vezi Ivana Kuzmanović, savetnik za lični razvoj ili popularno "life coach".

Za vreme studija na Pravnom fakultetu u Beogradu odlazi u Njujork, ali ubrzo napušta studentski program. Izazovi, odogovornosti i obaveze koje je imala u tom periodu, uticali su na formiranje njene ličnosti. Trebalo je preživeti sam u gradu koji nam opisuje kao "Džunglu na asvaltu"...

Po povratku u Beograd postaje članica jednog od najpopularnijih bendova 80-tih, Aski, a predivan glas odveo ju je i na turneju po egzotičnim delovima Rusije. Bila je deo tima čuvene Mirjane Beširević...

U međuvremenu se nekoliko puta vraćala u Njujork.

Sredinom 90-tih odlazi na Kipar...

Ivana Kuzmanović i Aleksandra Vukojević na Kipru
Ivana Kuzmanović i Aleksandra Vukojević na Kipru

Ivana je bila sekretar Fakulteta za menadžment malih i srednjih preduzeća i pravni savetnik u Ministarstvu za dijasporu i Srbe u regionu. Baš u to vreme počela je da piše. Knjiga “Od kada sam se zavolela, volim” prevedena je na engleski jezik, a “Knjiga ličnih promena” jedinstvena je po sadržaju i interaktivnim karticama za rad sa nesvesnim. Ovaj, možemo reći, Ivanin patent, rezultat je dugogodišnjeg izučavanja emocionalnog i duhovnog razvoja.

Ivana i snimatelj Vuk Ćetković
Ivana i snimatelj Vuk Ćetković

Autor je metode Emocionalna energo-terapija i transformacija, posebne kombinacije psihoterapeutskih tehnika i član Evropskog saveta za mentorstvo i koučing sa sedištem u Engleskoj.

Sa Ivanom smo pričali o identitetu, razlozima za odlazak iz zemlje, snalaženju u drugim kulturama, nostalgiji... u potrazi za odgovorom na pitanje - kada se čovek oseća da je "svoj na svom".

Autor emisije Tamara Drezgić

broj komentara 0 pošalji komentar