Studio znanja: dobre i loše strane leta

Šta nam sve donosi leto? Koje su njegove dobre, a koje ne tako dobre strane? Kako da se najbolje pripremimo za predstojeće dane i visoke temperature?

Ako smo dovoljno pažljivi i na pravi način koristimo prednosti leta, najtoplije godišnje doba je idealna prilika da poboljšamo svoje zdravlje. Savete za to dobićemo iz prve ruke. Ove nedelje naši gosti su nutricionista Milka Raičević, Dr Olga Osipov, specijalista dermatovenerologije, iz MediGroup Domova zdravlja i doktor Dimitrije Dimitrijev specijalista interne medicine i alegologije iz Klinike za alergologiju i imunologiju KCS.

Osim o svom fizičkom, povešćemo računa i o mentalnom zdravlju. Kako leto utiče na našu psihu i zašto, na koji način da iskoristimo njegove dobre strane i popravimo svoje raspoloženje, šta je potrebno da bismo se pritom lepo odmorili i šta sve taj odmor podrazumeva objasniće nam psihoterapeut prof. Dr Kristina Brajović Car sa Fakulteta za medije i komunikacije.

More, planina, selo, obilazak inostranih gradova - opcija za odlazak na odmor tokom leta je zaista mnogo. Ali pitanje je - kako odabrani najbolju i najpovoljniju destinaciju i to baš po našem ukusu? To će nam otkriti prof dr. Goran Petković sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Leto je godišnje doba koje nas najčešće asocira na putovanja, na istraživanje novih krajeva. Upravo zato, u našoj publici se nalaze članovi Saveza izviđača Srbije, koji će nam nam između ostalog, otkriti i kako da se na najbolji način snađemo u situacijama kada se nađemo na nepoznatom terenu.

Naša gošća Danica Maksimović, stilista RTS-a, preporučiće nam garderobu za ovu sezonu, otkriti koje materijale treba da biramo za tropske letnje dane, ali i kako će se odeća menjati u budućnosti u zavisnosti od globalnog zagrevanja - da li ćemo se možda više pokrivati, a ne otkrivati kako bismo se zaštitili od sunca i na koji način će se materijali menjati u tom smislu.

Članovi benda „So Sabi" će u „Studio znanja" doneti zvuk leta i toplijih krajeva. Oni će nam kroz pesmu i razgovor dočarati kako se sunce, toplota i svetlost osećaju u zvuku afričke muzike i objasniti specifičnost muzike koja potiče iz ovih krajeva.

Urednik „Studija znanja": Zoran Živković

Urednik emisije i voditelj: Ivana Milenković

Kovoditelj: Vinka Marinović

Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 0 pošalji komentar
Studio znanja – Nešto sasvim drugačije Studio znanja – Nešto sasvim drugačije

Autor:
RTS

Studio znanja se vratio na male ekrane! Od 8. aprila 2022, petak veče oko 22 i 30, i subotu popodne u 13 časova, možete provesti uz kvalitetnu opšteobrazovnu emisiju Studio znanja. [ detaljnije ]