Gomora

Gomora je postala najgledanija serija u istoriji svoje producentske kuće, najveće komercijalne televizije u zemlji. U Italiji ima šest puta više gledalaca od Igre prestola, a drugu sezonu 2016. gledalo je u proseku 2,2 miliona ljudi. (Gomorrah, 2014)

Serija je nastala prema poznatom, istoimenom romanu Roberta Savijana, odigrava se u Napulju i prati poslove porodice Savastano, koja pod vođstvom Pjetra Savastana, izaziva strahopoštovanje kod svih i predstavlja jedan od najuticajnijih klanova.

Uz Pjetra stoji mnogo pouzdanih ljudi, na čelu s njegovom desnom rukom Čirom di Marcijom, koji igra važnu ulogu u porodici, jer sin Geni još nije spreman da preuzme kontrolu nad ogromnim porodičnim carstvom. Ali suparnički klan smešta Pjetru zbog čega on završi u zatvoru, pa vođstvo preuzima njegova supruga Ima. Nakon dugog boravka u Hondurasu, Geni se vraća u Napulj, konačno spreman da preuzme ono što mu pripada. Ali neko iz senke kuje zaveru da se dokopa moći i ponovno pokrene rat mafije...

Prava za prikazivanje televizijske Gomore prodata su u sto pedeset zemalja, a serija je pre nekoliko meseci premijerno prikazana i u SAD. Serija je u Italiji izazvala velike rasprave o tome da li je suviše saosećajna prema zločincima i da li suviše sumorno prikazuje Italiju i Napulj, a svaku epizodu pomno prati i Vlada Italije...

U seriji igraju uglavnom nepoznati napuljski pozorišni glumci, a pošto likovi govore napuljskim dijalektom, titlovi se emituju čak i u Italiji.

Uloge: Fortunato Čerlino, Marko D'Amore, Marija Pija Kalcone...

Režija: Stefano Solima

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 23. jun 2018, 21:02) - anonymous [neregistrovani]

Sve pohvale

Oduševljen sam što će se prikazivati na RTS-u

(subota, 23. jun 2018, 17:54) - Mr.X [neregistrovani]

1

Odlična serija.