Piknik kod Filharmonije

Snimak prošlogodišnjeg koncerta na otvorenom "Piknik kod Filharmonije" biće ekskluzivno prikazan na programima RTS-a u subotu, 23. juna - na RTS 2 u 20.15 časova, kao i na satelitskom programu RTS SAT u 17 časova.

Dan uoči novog muzičkog piknika pod zvezdama na kome će Beogradska filharmonija izvesti multimedijalni spektakl HD Odiseju, publika će imati priliku da vidi kako je izgledao prvi koncert na otvorenom iz 2017. godine, koji je predvodio Gabrijel Felc, a kao specijalni gost nastupio je čuveni Zubin Mehta.

Prošle godine, Filharmonija je priredila do tada najveći koncert klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije. Na pikniku za 30 000 ljudi slušali su se hitovi klasične muzike koje je publika sama izabrala.

U pitanju je 13 numera među kojima su "Grlica" Stevana Hristića, "Bolero" Morisa Ravela, Uvertira iz opere "Karmen" Žorža Bizea.

Spektakularan kraj koncerta bili su bisevi: "Marš na Drinu" je dirigovao Gabrijel Felc, dok je Zubin Mehta predvodio Filharmoniju u čuvenom "Maršu Radecki". Poslastica koja je zatvorila prošlogodišnji koncert bio je "Mambo" Leonarda Bernštajna.

broj komentara 0 pošalji komentar