Fudbal - SP: Saudijska Arabija - Egipat

U poslednjem, trećem kolu grupe A, sastaće se reprezentacije Egipta i Saudijske Arabije. Taj meč direktno ćemo prenositi od 16:00 časova na Drugom programu RTS-a.

Biće to utakmica koja neće imati gotovo nikakav rezultatski značaj jer obe ekipe su eliminisane u borbi za osminu finala već posle dve utakmice na turniru.

Saudijci su u prvom kolu poraženi od Rusije sa 5:0 na otvaranju Svetskog šampionata, dok ih je u drugom kolu savladao i Urugvaj sa minimalnih 1:0.

Sa druge strane i Egipćani su poraženi od Urugvaja sa 1:0 u prvom kolu, dok su u drugom pretrpeli ubedljiv poraz od domaćina, Rusije od 3:1.

Egipat i Saudijska Arabija su bez bodova, s tim sto su Egipćani dali jedan gol na turniru koji je sa penala protiv Rusa postigao Muhamed Salah.

U direktnom okršaju za treće mesto grupe A, na stadionu u Volgogradu, Egipat će se u svom trećem nastupu na Svetskim prvenstvima boriti za prvi trijumf, dok će Saudijska Arabija pokušati da postigne najpre prvi gol na turniru, ali i da se pobedom domogne trećeg mesta u grupi A.

Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

broj komentara 0 pošalji komentar