Profil i profit

Vreme, da, vreme je najvažniji resurs svakog pojedinca!

24 sata, 1440 minuta, tačnije 86400 sekundi tokom jednog dana svakom pojedincu je na raspolaganju. Radniku, političaru, studentu, rudaru, seljaku, menadžeru, direktoru, svima podjednako.

U biznisu kažu vreme je novac, ali jesu li opštine spremne na reforme i kako donošenje novih i povećanje postojećih lokalnih taksi i komunalnih nameta utiče na privrednike?

U Zrenjaninu u poslednjih 6 godina zaključeno je 33 ugovora o iznajmljivanju građevinskog zemljišta na korišćenje uglavnom stranim investitorima. Do kraja 2018. godine industrijska zona biće proširena za dodatnih 550 hektara.

Poljoprivreda je važna strateška grana svake države i ključna karika privrednog rasta. Država i ove godine dodeljuje novčana sredstva za podsticaj mladih poljoprivrednika koji žele da pokrenu svoj biznis.

Međutim, može li u Srbiji malo gazdinstvo da postane velika šansa, kako pametno investirati u poljoprivredi i jesu li državni podsticaji dovoljni da se pokrene sopstveni biznis pogledajte ove nedelje u "Profilu i profitu" na RTS 2 u 13.30.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizacija: Zorica Mijailović
Montažeri: Vesna Gavrik, Stojan Ilić

broj komentara 0 pošalji komentar