Srpska ekonomija

Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova još jedna je novina u procesu kreiranja sveobuhvatne e-uprave u Srbiji. Doprinos ovog zakona ogleda se i na ekonomskom planu, imajući u vidu ulogu trajanja postupka u javnim institucijama prilikom odlučivanja stranih investitora o mogućim ulaganjima na srpskom tržištu.

Državni organi i javne institucije intenzivno rade kako bi omogućili građanima Srbije elektronski pristup radu javne uprave, a samim tim i podsticanju efikasnosti i efektivnosti ovih institucija. Stupanje na snagu Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova još jedna je novina u ovoj oblasti koja će omogućiti građanima da brzo regulišu status vlasništva svoje imovine. Republički geodetski zavod i javni beležnici imaće ključnu ulogu u sprovođenju ovog zakona. Na taj način znatno će se smanjiti procedura regulisanja vlasništva na nepokretnostima, biće izbegnuti dugogodišnji sudski sporovi koji su se bavili utvrđivanjem vlasništva, a poreska uprava će moći da obezbedi bržu i transparentniju naplatu poreza.

O značaju, doprinosu i uticaju na ekonomiju novog zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, o najnovijim ekonomskim vestima na nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou, o Muzeju porcenala u Beču, kao i o aktuelnim kretanjima na produktnom berzanskom tržištu za Srpsku ekonomiji govore: Nela Kuburović, ministarka pravde, Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda, Jasmina Radovanović iz NALED-a, Srbislav Cvejić, predsednik Javnobeležničke komore Srbije i Tomas Kenig, direktor Manufakture porcelana Augarten.

broj komentara 0 pošalji komentar