TV Feljton: Letnji pozorišni mostovi, Bar - Budva

Pozorišni programi crnogorskih letnjih festivala, Barskog ljetopisa i Grada teatra u Budvi, doneli su presek umetnički najvrednije produkcije u regionu.

Publika ovih festivala ima mogućnost da vidi predstave iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Može se reći da tokom juna, jula i avgusta ovi festivali postaju tačke regionalnog spajanja i ujedinjenja, simboličkog obnavljanja kulture bivšeg jugoslovenskog prostora.

U emisiji će biti reči o gostujućim, kao i o premijernim pozorišnim produkcijama na ovim festivalima. Biće istražene teme značaja kulture i umetnosti u letnjem periodu, kao i društvene i estetske važnosti pozorišta u širem smislu. Predstave prikazane na ovim festivalima otvorile su pitanja globalnog narastanja fašizma, nacionalnih identiteta, narušenih tradicionalnih porodičnih odnosa i odnosa između polova, kojima će se emisija takođe baviti.

U emisiji učestvuju pozorišni reditelji Dino Mustafić, Igor Vuk Torbica, Oliver Frljić i Mirko Radonjić, dramaturg Stela Mišković, glumci Jerko Marčić, Ana Vujošević, Marija Đurić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Enes Salković, Nataša Matjašec Rošker, Kristina Savkov i Peđa Marjanović, kao i direktorke festivala u Baru i Budvi, Ksenija Popović i Milena Lubarda Marojević.

Urednik i autor emisije Ana Tasić
Reditelj Marko Šotra

broj komentara 0 pošalji komentar