Evropsko prvenstvo u atletici

Nemačka će treći put biti domaćin Evropskog prvenstva u atletici. Posle Štutgarta 1986, Minhena 2002, Olimpijski stadion u Berlinu biće mesto gde će se od 06. do 12. avgusta takmičiti oko 1600 atletičara iz više od 50 zemalja iz Evrope.

Srbiju će predstavljati 12 reprezentativaca. Ivana Španović braniće šampionsku titulu u skoku u dalj osvojenu pre dve godine u Amsterdamu, a u toj disciplini našu zemlju predstavljaće juniorska šampionka Evrope Milica Gardašević.

Asmir Kolašinac koji ima tri odličja sa Evropskih šampionata, biće naš adut u bacanju kugle. Evropski vice-šampion pre 6. godina na 400 metara sa preponama, Emir Bekrić posle 4 godine učestvovaće na jednom velikom takmičenju. U trkama na 400 metara učestvovaće nacionalna rekorderka Tamara Salaški i Maja Ćirić.

Dva predstavnika imaćemo i u bacanju koplja: Mariju Vučenović dvostruku šampionku Balkana i Vedrana Samca takođe najboljeg takmičara u ovoj disciplini na Balkanskom poluostrvu. Naša rekorderka u bacanju diska Dragana Tomašević, šesti put učestvovaće na šampionatu starog kontinenta. Na evropskim šampionatima na otvorenom u skoku u dalj debitovaće Strahinja Jovančević.

Amela Terzić boriće se za finale u trci na 1500 metara. U hodanju Srbiju će predstavljati Dušica Topić. Atletičari Srbije od 2012. godine sa evropskih prvenstava vraćaju se sa medaljama. U Helsinkiju 2012, Cirihu 2014, Amsterdamu 2016. osvojili su ukupno 6 medalja, 1 zlatnu, 3 srebrne i 2 bronzane. Evropsko prvenstvo u Berlinu možete pratiti na RTS-u.

Komentatori sa lica mesta su Radoslav Simić i Vladimir Mijaljević

broj komentara 0 pošalji komentar