Prva harmonika - Sokobanja 2018.

Više od pola veka (od 1962. god.) najbolji harmonikaši iz zemlje i dijaspore takmiče se za prestižnu titulu prvog harmonikaša, odnosno sveukupnog pobednika festivala.

Mnogi pobednici festivala su kasnije postali sinonim za majstorstvo na harmonici: Branimir Đokić, Novica Negovanović, Miša Mijatović, Vlada Panović, Aleksandar Sofronijević, Miroljub Aranđelović Kemiš i mnogi drugi. Mladi muzičari i danas u sokobanjskom festivalu vide svoju šansu za uspeh i proboj u estradnim vodama, što govori o renomeu ove manifestacije.

Kao specijalni gosti u revijalnom delu festivala nastupiće Marinko Rokvić, Dragica Radosavljević Cakana, Merima Njegomir i Radiša Urošević uz Narodni orkestar Vlade Panovića.

Kroz program će vas voditi Jelena Jovičić i Milan Popović.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 16. avg 2018, 15:49) - Boban Petrovic [neregistrovani]

Sokobanja je podigla festival iz pepela!

Bravo za organizatore festivala, uzdigli su ovo prestižno takmičenje iz groblja. Alal vera majstori, i veliki pozdrav za Vladu i Merimu

(četvrtak, 16. avg 2018, 12:19) - Вибрирајући трилер [neregistrovani]

Права Србија

Каквих ту врхунских мајстора има. Да су са запада били би међугалактичке звезде. Желим фестивалу и учесницима све најбоље, а клинци који вредно тренирају хармонику су праве фаце.

(četvrtak, 16. avg 2018, 07:49) - anonymous [neregistrovani]

To je lepo i korisno

Samo nedostaje skola za harmoniku i narodnu muziku. Skole organizuju i harmonikasi i tzv. Harmonikasi.