UPS! - U problemu sam

Bežanje u adolescenciji

Tokom adolescencije mlade osobe se navikavaju na psihičke i fizičke promene, istražuju sebe, svoje mogućnosti i granice koje im postavljaju odrasli. Nije im uvek lako da razumeju šta im se dešava, a još manje da podele svoje misli i osećanja sa okolinom. U tom traženju sebe često doživljavaju različite probleme. A kada se problemi nagomilaju adolescenti obično traže rešenje u nekoj vrsti bega.

Bežanje sa časova rasprostranjena je pojava kod tinejdžera. U ovom uzrastu, srećom, ne tako često dolazi i do bežanja od kuće, što je obično znak ozbiljnijih problema. Ali u adolescenciji se može bežati od nevolja, drugih ljudi, pa i samog sebe i na druge načine. Na koje sve načine mladi beže u adolescenciji, zašto dolazi do toga i kako im se može pomoći da se na adekvatne načine izbore sa problemima biće reči u epizodi "Bežanje u adolescenciji". Dr Olivera Aleksić-Hil izneće mišljenje stručnjaka o ovoj temi, a učenici Pete beogradske gimnazije viđenje svoje generacije.

urednik serije: Tamara Vešković
producent serije: Biljana Dautović
glume: Nina Srdić Hadži-Nešić, Ana Ninković, Nikolina Kokunešovski, Đorđe Mišina, Aleksa Jovanović, Sergej Bojović, Aleksa Petrović, Ana Škiljević, Andrea Simonović, Milena Radovančev, Nikola Bićanin, Lazar Šljukić, Luka Jovanović i Nevena Eskić
stručni konsultant: Vesna Brzev-Ćurčić
scenario: Maša Vujošević, Kristina Đuković i Tamara Vešković
direktor fotografije: Milan Stanić
snimatelj: Aleksandar Beatović
fotograf: Gordan Jović
vizuelni identitet: Marko Rajić i Maša Vujošević
snimatelj zvuka: Ljuba Jovanović
originalna muzika: Vladimir Pejković
kostimograf: Natalija Lukić
scenograf: Aleksandar Cvijanović
dizajn zvuka: Srđan Filipović
montažer: Goran Mitrović
reditelj: Maša Vujošević

broj komentara 0 pošalji komentar