Dramski ponedeljak: Pod istragom

Veliki pisci i scenaristi - Mirko Kovač

"Dramski ponedeljak" u septembru, koji prikazujemo na programu RTS 2 od 21.15 časova povodom obeležavanja osamdeset godina od rođenja i pet godina od smrti Mirka Kovača, predstaviće izbor iz bogatog televizijskog opusa ovog značajnog književnika.

Prvi naslov iz ciklusa koji smo naslovili "Veliki pisci i scenaristi - Mirko Kovač" biće televizijski film "Pod istragom". Film je snimljen 1977. godine u režiji Ljubomira Mucija Draškića, a emitujemo ga 03. septembra 2018. godine.

U istražni zatvor dovode mladića koji treba da odgovara zbog svog prvog sitnog džeparenja. U zatvoru upoznaje veliku grupu različitih prestupnika. Naš junak se uključuje u dnevni zatvorski život, ali dolazi u sukob sa najgorim od mladića koji teroriše sve osuđenike u zatvoru.

Reditelj Ljubomir Draškić podelio je uloge izvanrednoj ekipi glumaca. Postepeno je osvetljavao svaki karakter, a majstori glume nadahnuti inspirativnim tekstom odigrali su svoje likove izvanredno.

uloge tumače: Aljoša Vučković, Branko Đurić, Nikola Simić, Zoran Radmilović, Petar Kralj, Branislav-Ciga Milenković, Milan Gutović, Milutin Butković, Mihailo Viktorović, Miloš Žutić, Danica Maksimović, Bogdan Diklić...

urednik ciklusa: Marko Novaković
reditelj: Ljubomir Muci Draškić
scenarista: Mirko Kovač
direktor fotografije: Vojislav Lukić
scenograf: Dagmar Stojanović
kostimograf: Jelisaveta Gobecki

broj komentara 0 pošalji komentar