Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Karl Malden se vratio kući

Karl Malden se vratio kući a njegova skulptura će viriti iz jednog prozora zgrade Jugosolovenske Kinoteke prema ulici i pozdravljati prolaznike podsećajući na scenu iz svog poznatog filma.

U ateljeu Zdravka Joksimovića, vajara, u Beogradu koji iza sebe ima četrdesetak samostalnih izložbi srećemo razne forme od poprsja poznatih licnosti do stilizovanih ljudskih oblika. U to društvo neverovatnih skulptura došetao se vireći niko drugi nego Karl Malden zapravo Mladen Sekulović poznati holivudski glumac poreklom iz Srbije koji je našu zemlju proslavio u Holivudu kao glumac i kao član Americke Filmske akademije.

Poznat je po svojoj otvorenosti i spontanosti. Gledajući ga sada u skulpturi sa pogledom u daljinu kao da je živ. Setila sam se susreta i razgovora u Los Anđelesu kada je sa svojim  prijateljiem iz najranijih dana Dan Tanom govorio o svom životu i Srbiji.

Skulptura je još u glini i treba tek da ozivi u metalu kada bude uskoro postavljena na jedan od prozora Jugosovenske Kinoteke u Beogradu. Biće postavljena tako da će Mladen Sekulović kako se zvao pre holivudske slave izlaziti u prostor ulice i tako biti u bliskom kontaktu sa prolaznicima. Pripadao je svima i kao dobitnik Oskara ta njegova otvorenost i neposrednost sugerirana je upravo skulpturom koju smo videli i snimili.

Dan Tana koji je Karl Maldena poznavao preko 50 godina kaže da su lik i duh pogođeni do perfekcije i deluje kao da je Karl Malden - tu među nama.

Karl Malden vratio se u Beograd da bude među svojima.
 

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]