Slatki led Beograda

Beograd ne predstavlja susret Istoka i Zapada samo u arhitekturi i običajima, već i u poslastičarstvu. Svi zato znaju da se jednako baklave, kao i krempite služe vekovima. Malo ko zna da se već treći vek u Beogradu služi i sladoled, koji se pravi još od prvog dana u poslastičarnici Mustafe Pelivana. Ko sve danas pravi sladoled i koliko vrsta ga ima u Beogradu, gotovo se ne može kazati niti prebrojati.

U četvrtoj epizodi, nazvanoj "Slatki led Beograda" ekipa dokumentarnog programa RTS i urednik Aleksandar Gatalica predstavljaju najbolje i najneobičnije sladolede Beorada. Sladoled se pravi praktično u svakoj poslastičarnici, ali tragajući za najneobičnijima, ekipa emisije "Slatki led Beograda" došla je do dva jedinstvena ukusa koji se mogu naći samo u po jednoj poslastičarnici: sladoled sa makom i sladoled od crne limunade.

Prvi sladoled od maka pravi se u jednoj od najstarijih poslastičarnica DJ koja posluje i radi s uspehom već osamdeset dve godine, a drugi, sladoled od crne limunade (sa aktivnim ugljem) u jednoj od najmlađih ali i najposećenijih sladoledarnica u Beogradu, Moric Ajs, koja je osnovana pre pet godina.

Kakvi su ovo sladoledi i kako će na njih reagovati urednikovi mladi degustatori, voditelji RTS-ovog malog dnevnika Dunja i Pavle, pogledajte u emisiji "Slatki led Beograda"

Direktor fotografije: Periša Đinđić, montaža emisije Milica Živojinović, urednik i voditelj Aleksandar Gatalica.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar