TV Mreža

Jula ove godine obeleženo je sto godina od kako je srpska zastava istaknuta na Beloj kući u Vašingtonu, kao i 136 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i SAD. Ovom jubileju domaći mediji posvetili su puno pažnje proteklih meseci.

PG Mreža ide i korak dalje. Nova epizoda TV Mreže osvetljava šta je prethodilo uspostavljanju diplomatskih odnosa dve zemlje i na koji način su oni dalje razvijani početkom XX veka.

Podseća na istorijske okolnosti koje su dovele do toga da se srpska zastava zavijori na Kapitol hilu i govori o prijateljskim odnosima između američkog i srpskog naroda za vreme i posle Prvog svetskog rata.

U emisiji govore: Bora Dimtrijević, koautor izložbe "SAD - Srbija, 1918 - 2018", Stevan Nedeljković i Milan Krstić, sa Fakulteta političkih nauka i Vladimir Čeh iz Instituta za istoriju oglašavanja.

Lažne vesti su velika, globalna tema, u kojoj su se ponovo sukobili Istok i Zapad, Rusija i Amerika. Ali umesto oružja i špijuna, kako je bilo u vreme hladnog rata, danas je istina postala osnovno oružje.

U priči Radeta Rankovića osim svetske situacije, razmatra se i stanje u Srbiji, sa osnovnim pitanjima - ko, kako i zbog čega servira lažne vesti gradjanima Srbije...

broj komentara 0 pošalji komentar