I bez muke ima nauke: Uspeh

Da li ste zapitali kako funkcioniše motor automobila ili ABS kočioni sistem? A ko je objavio dokaz Poenkarove konjekture? Šta je to evolucija? Šta su astronomi otkrili ove godine? Kako izgleda prvi film za foto aparat? Koja je formula za sreću? Kolika je brzina cunamija? Ko je od matematičara bio religiozan? Šta su to fosili?... i mnogo mnogo toga.

Sve ovo saznaćete u novoj seriji Redakcije školskog programa pod nazivom: I bez muke ima nauke. Želeli smo da, učenicima od petog do osmog razreda, kroz dinamične i zabavne sadržaje objasnimo mnoge zanimljivosti iz oblasti nauke. Učićemo matematiku, fiziku, biologiju, astronomiju i geoligiju.

A kroz ovu priču provešće vas jedan dečak Miša i njegova tetka Dara i teča Raša.

Znamo da se u ovom periodu školovanja učenici susreću sa ovim predmetima a to zahteva puno razumevanja i pažnje. U dvanaest emisija bavićemo se različitim temama, pričaćemo o Uspehu, Sreći, Fotografiji, Točku, Kosmosu, Bogu,...sve je to prilagođeno uzrastu učenika i podržano odgovarajućom grafikom i animacijom.

Prva epizoda pod nazivom Uspeh, upoznaje nas sa tajnama rada automobila i zašto točak balansira? Od čega zavisi sila trenja? Ko je Mirjam Mirzahani? Gde su nastala prva živa bića?Koliko ima egzoplaneta?

Serija je namenjena svim ljubiteljima ovih nauka, a mi se nadamo da će vam se ovi sadržaji dopasti i da ćete sa uživanjem pratiti emisije.

U ulozi dečaka je mlad glumac Nikola Malbaša, u ulozi tetke je Ivana Despotović a ulogu teče tumači Ivan Tomić. Urednice: Tanja Čanić-Mlađenović i Aleksandra Stojanović, reditelj je Nikola Zdravković, dramaturg Marina Madžarev, Nikola Miladinović, kostimograf Suzana Gligorijević, scenograf Snežana Popović, snimatelj Vasko Vasović, tonac Srđan Bajski, izvršni producent serije Svetlana Bandić, organizator Srđan Boljević.

broj komentara 0 pošalji komentar