Studio znanja: Brak - navika ili potreba?

Od trenutka venčanja pa dok nas, kako se kaže, smrt ne rastavi ili kao što je s druge strane danas često slučaj - dok braku ne istekne rok trajanja, čekaju nas brojna iskušenja, problemi, ali sasvim sigurno i mnogi lepi trenuci. Kako je sve počelo, kada je nastao brak, kako se pripremiti za njega i koje su tajne dobrog braka su samo neka od pitanja na koja, uz pomoć naših gostiju, tražimo odgovore u "Studiju znanja"!

Tema braka je toliko složena i široka da nam nije bilo lako da odlučimo sa kojih strana da joj priđemo. Potrudili smo se da okupimo pažljivo odabranu ekipu i hrabro krenemo u pohod na brak. Kako zakon tretira brak objasniće nam pravnik Savo Manojlović, o brakovima kroz istoriju i različite kulture govoriće nam etnolog Mladen Milosavljević, a o odnosu vere i braka sveštenik Nenad Ilić.

Kako objasniti ljudsku potrebu za brakom u psihološkom smislu, zašto neki od njega beže, dok drugi hrle da se što pre venčaju, pa čak to rade i po nekoliko puta, kada je braku stvarno kraj i šta onda pitaćemo psihoterapeuta dr Zorana Milivojevića. Svaki brak počinje venčanjem. Međutim, da se organizacija svadbe ne bi pretvorila u neverovatnu zbrku, potrebno je najpre izdvojiti ona najvažnija i opšta pitanja. Zbog svih onih koji se spremaju da stanu na "ludi kamen" u "Studio znanja" smo pozvali organizatorku venčanja Marijanu Vukadin. Kada krene primprema venčanja jedno od pitanja koje se postavlja jeste i koju vrstu cveća izabrati. Zato će nam se pridružiti i odličan poznavalac cveća - Bojana Ranković.

U skladu sa temom emisije u goste su nam došli i članovi Megamiks benda, koji deo svoje popularnosti duguju i nastupima na svadbama. Oni će nam tokom emisije pružati muzičku podršku. Kada smo već kod svadbe i dana venčanja, mnogim devojkama je jedna od prvih asocijacija čudesna bela haljina o kojoj maštaju još od malih nogu. Naša gošća, Mirjana Vujičić, dizajnerka venčanica će nam otkriti kada su nastale venčanice i koliko su se one menjale kroz istoriju.

U emisiji ćemo govoriti i o brojnim problemima koji mogu nastati u braku i tražiti načine da ih savladamo. Sasvim je izvesno da u tom smisu vrlo često može da pomogne i dobar humor. Iz tog razloga smo u "Studio znanja" pozvali stend-ap komičara Nikolu Silića. Pridružite nam se!

Urednik "Studija znanja": Zoran Živković
Urednik emisije i voditelj: Ivana Milenković
Kovoditelj: Vinka Marinović Kovačević
Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 0 pošalji komentar