Srpska ekonomija

Ulazimo u drugu sezonu emisije "Srpska ekonomija" i nastavljamo da vas informišemo o aktuelnim temama. Bavimo se minimalnom cenom rada i nedavno usvojenim Zakonom o penzijsko-invalidskom osiguranju, za koji je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao da donosi samo pozitivne promene, kada je reč o pravima najstarijih, ali i iznosu penzija.

Istražujemo šta znači grupno finansiranje. O tome za "Srpsku ekonomiju" govore, između ostalih, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović i Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji. U žiži našeg interesovanja je i digitalizacija. Predstavljamo Beč kao dobar primer, ali osvrćemo se i na sve ono što je po tom pitanju urađeno u našoj zemlji. Odgovore dobijamo od Zvonka Obradovića, direktora Agencije za privredne registre, ministarke pravde Nele Kuburović i Natalije Pilipović iz Republičkog geodetskog zavoda.

Za kraj emisije ostavljamo priču o Dunavskoj strategiji u kojoj Srbija, prema rečima Rudolfa Šikera, koordinatora te strategije, zauzima posebno mesto. Saznaćete i kakvi su planovi u okviru Dunavske strategije za Beograd i Novi Sad.

 

broj komentara 0 pošalji komentar