Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Uvek treba čuti - prof. dr Dragan Simeunović

Dr Dragana Simeunovića profesora na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu pozivaju sve televizije kao analiticara da komentariše svakodmenva događanja na međunarodnoj i našoj sceni.

Kao školovani politikolog u Hajdelbergu, Harvardu i član eminetnih međunarodnih institucija sa uskom specijalnošću za izučavanje terorizma vrlo revnosno prati zbivanja u našem regionu. Njegove knjige, stručne, ali čitljive i pisane jednostavnim jezikom studente uvode u usko stručna strateška i politička zbivanja u svetu i uticaje tih zbivanja na Balkan i naš region.

U razgovoru sa njim pokušavam da saznam za obične gledaoce često nejasne situacije sa pregovora i razgovora iza zatvorenih vrata koje gledalac teško da razume.

Pored svojih svakodnevnih obaveza na fakultetu profesor Simeunović radi i na obuci onih zanimanja kojima stručno usavršavanje ovakve vrste nedostaje jer se danas mnoge stvari menjaju i veoma je važno imati znanja da ih prepoznate.

Njegova tumačenja objašnjavaju mnoge pritiske kojima smo kao zemlja izloženi.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]