Srbija na vezi: Tomislav Mitrović

Za njega kažu da je kralj vatre. Jedan je od osnivača prve akademije za kaskadere u svetu. Do sada je "zapalio" više od devet stotina ljudi, a sam je goreo šezdeset puta. Priča nam da postoji samo jedno pravilo: bezbednost, bezbednost i bezbednost.

Rođen je u Parizu, detinjstvo je proveo u Valjevu, da bi ga kasnije život ponovo odveo u Pariz gde i danas živi. Kaže da se odlično oseća i na Drini i na Seni!

U svet kaskadera ušao je sa 17 godina kada je u blizini Valjeva sniman film "Tri karte za Holivud"...

Posle samo nekoliko godina u Parizu se sa još tri stotine kandidata prijavio na akademiju za film i ušao među tridesetoro primljenih.

Tomislav je sa prijateljima osnovao akademiju za kaskadere "Campus univers cascades" koja 2018. slavi 10 godina uspešnog rada. Kao izuzetan profesionalac pozvan je na britansku i australijsku akademiju za film kako bi preneo najnovija znanja u kaskaderskim veštinama. 

Pre nekoliko godina njegov tim je osvojio drugo mesto na svetskom takmičenju za kaskadere "Prometej" u Rusiji, a zanimljivo da je na istom takmičenju pobedila ekipa iz Srbije! 

Mitrović sarađuje sa poznatim fimskim stvaraocima među kojima posebno izdvaja Luka Besona. Francuska televizija priprema dve emisije o akademiji na kojoj predaje, a poznati voditelj emisije "Žamijev svet" poželeo je da vidi, kako čovek može da gori, a da ne izgori...

Urednik emisije Tamara Drezgić

broj komentara 0 pošalji komentar